Sockerkaka med ganache och maräng💗👏
Sockerkaka med ganache och maräng!

Jag har ju tidigare visat hur man gör randiga maränger. Dom kan man ju använda till mycket gott. Som topping på godaste kakan med ganache tex. Jag använde min favvokakbotten, gjorde ganache som är urenkelt att göra det är bara namnet som är konstigt faktiskt! När kakan svalnat och jag hällt över ganachen så spritsade jag den randiga marängen och brände bara lätt på marängen och vips var fredagsdesserten ordnad! Vips å vips kanske inte är helt sant. Om du gör den här tårtan gör det tillsammans med nån, då är det både roligare och lättare. Det är lite olika saker och röror att hålla koll på. Först kakan. Sen ganachen (det som blir över håller en vecka i kylen). Sist marängen. Håll koll på ordningen så går det lätt!!!


Så här gör jag👏
Sockerkakan👏
Du behöver👇
75gram smör
1/2dl mjölk
1/2dl grädde
2st ägg
2dl strösocker
2tsk vanilj socker
3dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Kardemumma
Skal av 1/2 citron🍋
Hur du gör
Smörj en form
Smält smöret och häll i mjölken och grädden. Låt svalna
Vispa ägg och socker poröst
Häll i kardemumma och citron skalet
Blanda ner smörblandningen
Blanda mjöl och bakpulver i en ny skål.
Sikta ner mjölet och bakpulvret.
Stoppa in de i nedre delen av ugnen i ca 35min.
Medans kakan är i ugnen så kan du börja med ganachen👏
Du behöver👇
300gram mjölkchoklad
350gram vispgrädde
40gram marchmellows

Hur du gör
Hacka chokladen och lägg i en bunke.
Koka upp grädden, häll ner i bunken och låt stå i några minuter.
Mixa blandningen slät med en stavmixer. Täck bunken med plastfolie och låt svalna till ca 20grader.
Nu har kakan kommit ut ur ugnen och hunnit svalna.
Häll på ganachen över sockerkakan och rissla över marchmellows.
Gör sedan söta maräng toppar av marängsmeten. Pch bränn topparna.
Maräng recept och hur man färgar maräng har jag i tidigare inlägg.


Kraam
Åhhhh vad gott det ser ut!