Super gott maräng recept mm💗

Hejsan allihopa💗 
Jag själv älskar att baka maränger så varför inte ge ut mitt favvo recept till er😉 

Maränger är super enkla att göra man behöver bara vispa socker och äggvita, det här receptet är lite krångligare men det blir så mycket godare😍


Ett tips när man bakar är att man alltid kollar igenom hela receptet innan man börjar annars är det lätt att något går fel😉
Jag tänkte börja med att ge ut ett vanligt grundrecept på en super god maräng😊
Ett tips är också att använda färdig köpt äggvita👏 det finns i matbutikerna😉
När man använder färdig äggvita kan man ju vara säker på att det inte kommer någon äggula i smeten (med äggula i smeten blir det inga maränger)😉💗
Men du kan ju självklart använda vanliga ägg👌

Du behöver👇

Ca 3-3,5dl strösocker
5medel stora ägg / 150gram äggvita
Lite citron / lime🍋

Hur du gör😉👇

Först värmer du ugnen till 200grader🌞

Sen lägger du bakplåtspapper på en plåt💗

Häll sedan upp så mycket strösocker du ska ha långpannan👌

Ställ in plåten i ugnen ca 5min, tills sockret börjar smälta lite i kanterna👏

Under tiden sockret är i ugnen kan du börja vispa äggvitorna i en fett fri skål som du smörjt citron eller lime i🍋

Vispa långsamt först, öka sedan hastigheten och vispa tills små toppar bildas ( riktigt ägg fluff😉 ) 

Du måste hålla ett öga på äggsmeten så att den inte vispar för länge och blir en bomulls aktig konsistens, då är den hård och tung ist för fluffig😬

När äggsmeten är klar ska du kunna hälla skålen upp och ner över ditt huvud utan att ägg smeten rinner ut😮Aaah tänk om det kommer lite i huvudet!

Du måsta samtidigt hålla koll på sockret så att du inte har inne det för länge

När sockret är klart tar du ut det ur ugnen

Sänk ugnen till 100grader👍(annars bränns marängerna sen😳)
Låt ugns luckan stå lite på glänt så att den svalnar.
Men var försiktig och bränn dig inte☕️

Förtsätt vispa äggen på högsta hastighet och häll ner det varma sockret lite i taget ca en matsked i taget😉

När du tillsatt allt socker fortsätter du vispa på högsta hastighet i ca 5min💗

Ta försiktigt lite av smeten mellan fingrarna och om du fortfarande känner gryniga sockerkorn fortsätter du att blanda på högsta hastighet tills sockret löst sig, smeten är slät och skålen har svalnat😉

Nu får du gärna försiktigt blanda ner någon god smak😊 T.ex hackad choklad, nötter, kokos eller krossad turkisk peppar

När du spritsat / klickat ut marängerna kan du rissla på lite strössel, socker, kakao mm eller bara stoppa in dom i mitten av ugnen 100grader i ca 40min om du gör små klickar och ca 2timmar om du gör stora💗
Annars kan du bara ta ut en och kolla ifall den är klar👏

Färgade maränger👏



Hoppas ni testar lite maräng nu😉

Kram💗






#1 - - Mimmi:

snyggaste och godaste marängen jag smakat herregud........

Svar: Åå vad bra👏💋❤️ <3
Engla

#2 - - Lexie:

Hej!! Var kan man köpa spritspåsar?

Svar: T.ex kan man köpa på panduro och bak "saks" affärer på nätet😉
Engla

#3 - - Lexie:

Ok tack!!❤️😘😘😘 Kan man nå dig på några sociala medier?😘❤️💗😊 Du är jätteduktig på att baka och du har fått mig att själv börjat baka!! Har du några tips till nybörjare? ❤️🍰🎂🍧🍨🍦🍩🍞🍪 Kram
Lexie

#4 - - Valeria:

Är det sega maränger eller bara "vanliga" maränger? Isåfall kan du lägga ut ett recept på hur man gör sega maränger utan vattenbad (har sökt på flera sidor efter det men hittar inget, du gör ju sååååååå bra recept att jag tänkte att du kanske kunde göra något sånt)?

Svar: Ja det skulle jag nog kunna göra😉 för att göra riktigt sega maränger behöver nog smeten vara varm på något sätt💗 men jag tycker att maränger kan bli sega om man har dom lite kortare i ugnen💗😉 jag kommer snart lägga upp ett recept på nutella maränger och dom blev riktigt sega och super goda👏
Engla